Friday 4 November 2016

Poze si bucurii

Sunt studentă la drept în Constanța. Viața de student este frumoasă dar are și dezavantajele ei. Lipsa banilor este unul dintre acestea. Viața în Constanța este oarecum scumpă, iar părinții nu pot suporta decât cheltuielile esențiale. Așadar, m-am văzut nevoită să muncesc ca să mai câștig un ban în plus.
O activitate care-mi place foarte mult este foto-divertismentul la evenimente. Ce anume fac? Păi, lucrez pentru o companie din Tulcea care deține un echipament denumit PartySnap cu care oamenii se pot distra la petreceri sau evenimente făcând fotografii, sau altfel spus fac fotodivertisment. Mai specific, mă prezint la petreceri cu echipamentul respectiv și asist invitații când aceștia își fac diferite poze în ipostaze hazlii. Echipamentul este capabil să producă tot felul de efecte fotografice prin aplicarea de stickere sau desene pe fotografii. Așadar oamenii sfârșesc prin a avea mustăți sau pălării, sau, dacă setup-ul evenimentului permite, se aduce un panou ce poate servi ca fundal verde în fotografii și se pot aplica astfel fundaluri inedite pe imaginile captate acolo. Fotografiile se pot printa sau expedia direct pe un cont de Facebook setat special pentru eveniment. In fine, o minunăție de echipament, util pentru foarte multe tipuri de evenimente și, după părerea mea, bun și pentru acasă în unele situații.
Ei bine, bănuiesc ca știți și voi cam cum petrec românii, dar eu am să vă povestesc astăzi despre cum petrec românii văzând acest minunat ”device”.
Sunt muuuuulte categorii de petrecăreți, în mare parte determinate și de tipul de eveniment la care participă.
La petrecerile de tip corporate invitații sunt un pic mai rezervați. Probabil prezența șefilor precum și a multor alți colegi necunoscuți nu permit frâu liber imaginației și ieșirilor entuziaste. Dar totuși sunt foarte interesați de PartySnap. Vin, întreabă cum funcționează, își fac poze în grupuri relativ mici și de obicei vor pozele și printate și în format digital. Am avut o surpriză odată când un manager mai în vârstă credea că echipamentul este prezent pentru a realiza o video conferință cu sucursala din București. Cât timp îi explicam despre ce e vorba, l-am imortalizat cu o moacă de nedumerit, poză ce a făcut deliciul serii.
Evenimentele festive sunt un pic mai vesele. Nunțile, botezurile, onomasticele adună întotdeauna oameni ce se cunosc mai bine, rude sau prieteni vechi, care de multe ori lasă temerile deoparte. Cei tineri fac poze în ipostaze haioase, cu mâini sau picioare ridicate prin aer, roșii în obraji, băieți ținând fete în brațe, râzând în gura mare etc. Cei mai mulți vor apoi țigări în gură, mustăți sau pălării uriașe. Cei în vârstă sunt mai rezervați un pic, dar când descoperă avantajele încep ușor să împrăștie vorba la toate cunoștințele, trimițându-i și pe aceștia la poza.
Uneori suntem invitați și prin cluburi la diverse petreceri. Acolo e nebunie totală. Munca devine foarte dificilă din cauza zgomotului infernal. Aici avem parte de pozele cele mai îndrăznețe și nebune. Decolteuri cu mustață, băieți cu berea în mână și rochiță, hipopotami haioși lângă agenți de pază. În club, mulți vin și cer pozele editate în stil ”Thug Life” cu trabuc, pălărie și ochelari negri. Încă nu-l avem disponibil dar lucrăm să-l instalam. Tot aici folosesc intens filtrele de care dispune PartySnap-ul. Mediul întunecat necesită ceva prelucrări ale fotografiilor pentru a corespunde cerințelor de calitate. Mai tot ce fotografiem în club se postează pe Facebook direct.
Serbările și balurile sunt cele mai obositoare dar deosebit de distractive. E plin de copii, mai mici sau mai mari, care la început sunt timizi, dar cum descoperă ce poate face PartySnap-ul îl exploatează la maxim. Acestea sunt petrecerile la care de obicei epuizăm stocul de hârtie fotografică sau cerneală. funny” am avut la serbarea unei grădinițe. Am reuși să prind grupa mică toată plângând de mama focului. Așadar, ca să dreg situația, i-am plasat pe toți într-o … baltă. J
Copii sunt foarte hazlii, entuziasmați și, de obicei, nu știu când să se oprească. Ei cer cât mai multe fotografii cu toate personajele din desene animate pe care le avem în dotare. Pozele la banchetele școlare se fac de obicei pe un fundal reprezentativ pentru specificul clasei sau grupei respective, cei de la mate-info cer calculatoare, la română îl cer pe Creangă sau Eminescu în poze. O întâmplare
Practic PartySnap-ul se potrivește în multe situații sau tipuri de petreceri. Pur și simplu, tipul acesta de distracţie este diferit şi de calitate. Pentru fiecare tip de eveniment mă pregătesc foarte mult în avans prin căutarea de teme, poze de fundal sau sticker-e potrivite.

In fine, sunt foarte mulțumită de acest job pe care pot să-l fac cu atâta plăcere.  Nu cred că am mai văzut până acum un device care să stârnească atâtea zâmbete și sunt mândră că pot face parte din echipa responsabilă cu partea cea mai haioasă a petrecerilor.

Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2016.

1 comment: